Informatie

De start van het nieuwe scoutsjaar komt gelukkig stillaan weer in zicht. Op zaterdag 10 september is iedereen welkom op onze jaarlijkse overgang om het nieuwe scoutsjaar samen met ons in te zetten. Zoals elk jaar zal er weer een hindernissenparcours zijn voor de oudste leden van elke tak, deze zullen het parcours moeten afleggen om zo naar de volgende tak te gaan. Daarnaast kan je ook als eerste de nieuwe leidingploegen ontdekken.

Naast deze spannende activiteiten is er ook randanimatie voorzien voor de kinderen. Aan de ouders is er uiteraard ook gedacht en voorzien wij de hele dag door een groot terras waar doorlopend iets gedronken kan worden en waar tijdens de middag en in de avond ook heerlijke pasta wordt geserveerd.

Planning

10u: Iedereen vanaf nu welkom
11u: Overgang van laatstejaars kapoenen (°2014) naar welpen
11u – 12u: Kapoenen kunnen door middel van een spel hun leiding voor volgend jaar te weten komen
12u – 14u: Middagshift pasta
14u: Overgang van laatstejaars welpen (°2011) naar jonggivers
14u – 15u: Welpen kunnen door middel van een spel hun leiding voor volgend jaar te weten komen
15u: Overgang van jonggivers (°2008) naar givers
15u – 16u: Jonggivers kunnen door middel van een spel hun leiding voor volgend jaar te weten komen
16u: Overgang van givers (°2005) naar jins
16u – 17u: Givers kunnen door middel van een spel hun leiding voor volgend jaar te weten komen
17u: Overgang van jins (°2004) naar leiding en aansluitend leidingsbelofte
17u30: Omgekeerde overgang van stoppende leiding
18u – 20u: Avondshift pasta22u: einde
10u – 22u: Doorlopend gezellig terras, projectie van kampfilmpjes, (her)inschrijven, uitstalling van de verloren voorwerpen, mogelijkheid om vrijblijvend een kijkje te komen nemen.

Reserveren

Om doorheen de dag iets te komen drinken of de scouts te komen verkennen moet er uiteraard niet ingeschreven worden. Wanneer u graag een pasta komt eten vragen wij dit ten laatste 5 september 20u te reserveren. Dit doet u door een mailtje te sturen naar  groepsleiding@den62.be met de gewenste bestelling, of u ’s middags wil eten of ’s avonds en op welke naam. U moet op voorhand betalen om uw reservering te bevestigen door het totale bedrag over te schrijven naar BE96 7310 5089 8905 met als mededeling: “pasta + naam van de reservering”. Indien deze beide in orde zijn krijgt u van ons een bevestigingsmail. Voor de pasta heeft u keuze uit:

        Spaghetti met bolognesesaus

        Spaghetti met vegetarische saus

        Pasta pesto (eveneens vegetarisch)

U kan hierbij nog kiezen voor een volwassenenportie voor 12 euro of een kinderportie voor 9 euro.

Nieuwe jaar

Daarnaast is de overgang ook de perfecte moment om in te schrijven, uniform aan te kopen (nieuw of tweedehands), badges aan te kopen, formulieren voor de mutualiteit laten invullen en de video’s van afgelopen kampen te bekijken. Sinds dit jaar is er echter een kleine aanpassing met de inschrijvingen voor de kapoenen en de welpen. Deze twee takken worden bij ons steeds groter en groter tot een punt waar het moeilijk wordt om leuke activiteiten te voorzien en te zorgen voor een nauwe groepsband. Daarom kan er vanaf dit jaar enkel in de eerste maand geprobeerd kan worden in deze twee takken (na het invullen van een medische fiche en doorgeven van contactgegevens). Na 10 oktober kunnen enkel de leden die ingeschreven zijn en betaald hebben nog komen. Op deze manier proberen wij de grote toestroom aan leden een beetje te beperken zodat de vergaderingen voor iedereen leuk kunnen blijven.